Met stoepkrijt begint de ander het gesprek met jou over geloof

Wil je je geloof zichtbaar maken aan anderen? Maar vind je het spannend om zomaar op iemand af te stappen? Doe dan een THE FOUR krijtactie. Zo werkt het:

Oefen voor jezelf het uitleggen van THE FOUR
Oefen op je kamer het uitleggen van de 4 symbolen. Op www.thefour.com zie je wat elk symbool betekent. Vraag ook iemand om feedback, zo weet je of je verhaal duidelijk overkomt.

Vind een drukbezochte plek met ruimte
Koop een doosje stoepkrijt. Vind een brede straat of plein waar veel mensen zijn, zoals het winkelcentrum in je wijk. Vind een plek waar je niemand in de weg loopt en winkeliers gewoon klanten kunnen ontvangen.

De symbolen van THE FOUR getekend op een pleintje voor een winkelcentrum in Overijssel

Door een tekening spreken mensen jou aan
Maak het logo van THE FOUR zo goed mogelijk na. Dus de 4 symbolen en de woorden ‘THE FOUR’. Het leuke aan krijten is dat mensen jou aanspreken. Ze zijn benieuwd wat je hebt gemaakt. Jij hoeft het gesprek dus niet persé te beginnen. Om dit te stimuleren, kan je de ‘koningsdag-kleedje-methode’ gebruiken. Hoe dat werkt?

Je blijft aandacht trekken wanneer je je tekening blijft perfectioneren
Voor kleedjes op Koningsdag heb ik eens een belangrijke les gehoord. Wil je dat mensen naar je kleedje kijken, dan is belangrijk om met je kleedje bezig te zijn. Kijk ernaar, orden je dvd’s, trek het kleed wat rechter. Zo is het ook met jouw mooie THE FOUR krijttekening. Kleur de tekening verder in of voeg iets moois toe. Zo blijven mensen die langslopen naar je tekening kijken.

Wanneer mensen jou aanspreken, kan je op 2 manieren reageren:

  • Ben je een luistertype, dan kan je zeggen: ‘Wat denk je dat deze 4 symbolen betekenen?’ Terwijl ze aan het raden zijn, kan je ze een beetje helpen. En wellicht je kan vast iets van je voorbereide verhaal kwijt.
  • Ben je een praattype, dan zeg je: ‘Zal ik je kort uitleggen wat deze 4 symbolen betekenen?’ Vervolgens vertel je hen jouw voorbereide verhaal en vraag je naar hun reactie.

Veel krijtplezier!

Geplaatst op 14/03/2022, in Christelijk geloof. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie