Vertel waar je enthousiast over bent in je geloof

Samenvatting Vind je het spannend te praten over je geloof met een niet-christen? Dan ben je niet enthousiast over wat je wil vertellen. Want waar je enthousiast over bent, daar praat je als vanzelf over. Probeer een verhaal te vertellen wat bij jou én de ander aansluit. En als je het durft, vraag iemand om feedback.

Je zwijgt omdat je niet enthousiast bent over je verhaal
Je houdt er niet van om te praten over je geloof. Als op een feestje een vriendin van de jarige jou vraagt wat je zondag gaat doen, vertel je niets over dat je naar de kerk gaat. Waarom lukt het niet om over je geloof te praten? Omdat je niet enthousiast bent over wat je wil vertellen.

Waar je enthousiast over bent praat je vanzelf over
De laatste voetbalwedstrijd, een nieuwe game, je liefje, een uitgelezen boek. Niemand hoeft jou te vragen of je erover kan praten. Dit doe je vanzelf. Waarom? Omdat je er enthousiast over bent. Je vindt het een mooi boek, een spannende wedstrijd, een fantastisch spel of de leukste jongen die je ooit hebt ontmoet.

Vertel een verhaal wat bij jou en de ander aansluit
Enthousiaste verhalen sluiten aan bij jou en bij de luisteraar. Want jij bent er enthousiast over en een ander wil weten waar jij enthousiast over bent.

Een tip: oefen je verhaal op iemand! Diegene geeft jou feedback en zo ontdek je of je verhaal overkomt zoals je het graag wil. Vertel ze!

Geplaatst op 07/03/2022, in Christelijk geloof. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie