Zacharias acht zijn vrouw heel hoog

Samenvatting: Zacharias acht zijn vrouw heel hoog. Want zelfs tegen een engel vertelt hij niet over haar pijnlijke medisch dossier. En al heeft hij een moeilijke tijd, hij ontneemt niet de blijdschap van zijn vrouw.

Zacharias is een oude man die ongewenst kinderloos is
In de Bijbel komt de persoon Zacharias voor. Het is een oudere en getrouwde man. In zijn jongere jaren heeft hij een kinderwens, maar deze komt niet uit. Als hij dan oud is, ontmoet hij een engel. Deze engel vertelt dat hij toch nog een kind gaat krijgen. Maar daar gelooft hij niks van.

Zacharias zegt niets over het feit dat zijn vrouw onvruchtbaar is
Als eerste argument zegt hij dat hij al een oude man is. Dat hij dat als eerste zegt, is nogal bijzonder. Want zijn vrouw is ook oud en zoals je misschien weet zijn vrouwen veel eerder onvruchtbaar dan mannen. Daarnaast houdt Zacharias tegenover de engel zijn mond over een heel belangrijk feit. Zijn vrouw kan überhaupt geen kinderen krijgen. Ze is onvruchtbaar.

Zacharias heeft veel respect voor zijn vrouw
Hieruit kan je niet anders dan concluderen dat Zacharias heel veel respect heeft voor zijn vrouw. Hij ziet haar niet als de oorzaak van het kinderloos zijn. En zelfs tegenover een engel houdt hij haar medische dossier voor zich.

Door zijn ongeloof krijgt Zacharias een spraakgebrek
Vervolgens krijgt Zacharias een groot probleem. Hij gelooft de boodschap van de engel over het krijgen van een kind niet. Daarom krijgt hij als straf een spraakgebrek. Hij is gedurende de maanden van de zwangerschap stom.

Zacharias projecteert zijn baalgevoel niet op zijn vrouw
Zo’n beperking is natuurlijk ontzettend balen voor hem. Om goed sacherijnig van te worden. Maar dat baalgevoel projecteert hij niet op zijn vrouw. Hoe je dat weet? Zijn vrouw is vol van blijdschap over dat ze zwanger is. Zij kan alleen maar zo blij zijn, als ze weet dat Zacharias haar dat gunt.

Zacharias, wat een vent!

Geplaatst op 21/03/2022, in Christelijk geloof. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie