De film ‘The Hunger Games (deel 2)’

Hallo! Ik dacht, ik ga weer eens wat schrijven. Ik heb laatst een gave film gezien! Het was Hunger Games deel 2. Een spannende en ook hele leuke film. En ook zeker een film met een diepere laag.

De film gaat over een wereld waarin 12 stammen leven. Deze 12 stammen worden onderdrukt door een systeem van een grote politiemacht. Aan het hoofd van de macht is president Snow.

Binnen dit systeem zijn er elk jaar de ‘Hunger Games’. Uit iedere stam worden 2 mensen geselecteerd. Met z’n 24en worden ze gedropt in een afgesloten stukje wereld waar ze moeten zien te overleven. Alles wordt uitgezonden op televisie.

Eén van die deelnemers, die in deel 1 de Hunger Games van dat jaar wint, is Katniss Everdeen. Ze kan erg goed overweg met pijl en boog.

Waar sommige deelnemers erg moordlustig zijn, wil zij niet anderen doden. Als ze moet vechten, is dat omdat ze zichzelf moet verdedigen.

In de film is ze een voorbeeld van hoe je lief kan hebben. Hoe je, zelfs als dat heel lastig is, kan kiezen voor het goede.

#wannebelikekatniss

Geplaatst op 20/04/2024, in Creativiteit. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Plaats een reactie