Evangelisatie

3Om mij heen zie ik dat christenen weinig met evangelisatie hebben. Ze vermijden het gesprek over geloof met een niet-christen liever. Het is mijn verlangen dat mensen evangelisatie zo gaan beleven dat ze weer gemotiveerd raken het te doen. Ik heb daarvoor 3 speerpunten.

Enthousiasme voor evangelisatie overdragen
Ik hoop dat christenen weer gemotiveerd raken over evangelisatie. Dit doe ik door mijn enthousiasme aan hen over te brengen. Zo zet ik mij in voor tekst en design van social media.

Getuigen heel praktisch maken
Verder onderwijs ik christenen hoe je getuigen praktisch maakt. Zoals hoe je THE FOUR gebruikt. Dit zijn 4 symbolen waarmee je uitlegt wat je gelooft.

Ondersteunen met materiaal
Als laatste is het mijn verlangen dat meer christenen echt iets met evangelisatie doen. Daar helpt materiaal goed bij. Daarom help ik bij de verspreiding van ‘Er is Hoop’ en THE FOUR producten.

Om deze 3 speerpunten te behalen, zet ik 3 skills in.
• Communicator: Ik praat gemakkelijk met mensen.
• Onderwijs: Ik kan goed mensen iets aanleren.
• Evangelisatie-ervaring: Ik put uit 10 jaar gesprekken met niet-christenen over zingeving.

Tot slot een kleine opdracht. Stel jezelf eens een mooie auto voor. Stel je nu eens voor dat die auto staat voor evangelisatie. Alleen zit er een dikke stoflaag op. Je ziet niet meer hoe mooi die is.

Ik wil mijn week inzetten om de stoflaag van de auto te poetsen. Dat christenen weer gaan zien hoe mooi evangelisatie kan zijn. Contact, gebed en giften van partners maken het mogelijk dat ik mee kan helpen om evangelisatie steeds mooier te maken.

Wil je meer weten over het werk dat ik doe? Ik hoor het graag! Neem contact met mij op.