Gesprek bij studentenbadmintonvereniging

Afgelopen zomer speelde ik een aantal keren mee met de studentenbadmintonvereniging Helios in Utrecht. Een vriendin van mij speelt hier en tijdens de zomer mogen ook niet-studenten meespelen. Het was erg leuk om hier te spelen. Er is een leuke sfeer waarin mensen erg sociaal zijn.

Afgelopen dinsdag was de laatste zomerspeelavond. Op het einde van de avond raakte ik aan de praat met een Chinese student. Hij zag mijn The Four bandje en wilde graag weten wat het betekende.

Ik legde hem de 4 symbolen uit: God houdt van je, er is een breuk in de relatie, Jezus droeg de straf daarvoor, wat doe je met Jezus cadeau. Daarna vertelde hij dat iemand in zijn familie christen was, maar hij het nog niet zo goed wist.

Ook dacht hij dat het voor de Chinese bevolking beter zou zijn als niet iedereen christen was. Dat dit beter zou zijn voor de trouw aan de regering. Toch zei hij wel iets opmerkelijks: ‘Ik denk dat God het leidde dat ik je bandje zag.’ Dank u Heer (en jullie als partners) dat u mij hiervoor gebruikte.

Geplaatst op 31/08/2017, in StudentLife. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s